Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

c
Bot: Owahan kosmetika
 
== Batara generasi awal ==
Generasi awal iki lahiré sekang bagiané endog. Miturut [[R.A. Kosasih]], urutanné mulai sekang Ismaya, Antaga, Manikmaya. Mung maring Manikmayalah Keturunan ''berikutnya'' diterusna.
* Sang Hyang Antaga, asalé sekang kulit endog. Dheweké krasa awaké lewih penting sekang seduluré, banjur ngadu ilmu lan sempet kalah. Ora trima kekalahanné, dheweké nantang seduluré ngadu ilmu pamungkas yaiku ngelêg gunung tapi dheweké gagal lan akibaté rupané malik dadi elék. Antaga banjur dijenengi Togog lan diwenehi tugas kon ana nang sisi jahat lan mbalenka maring sisi sing bener.
* Sang Hyang Manikmaya, asalé sekang endog kuning, sing dadi pemimpin lan bapaké para batara-batara selanjutnya. Gelaré akeh, salah sijine yaiku batara Guru.
* [[Sang Hyang Ismaya]], asalé sekang endog putih sing mengkoné dadi [[Semar]]. Dheweke krasa jumawa karo kesaktiané, banjur melu ngadu ilmu karo Antaga lan sidanédheweké dikutuk dadi wujud Semar.
5.109

besutan