Isi

PrakataBesut

Dina kuwe salah siji unit utawa ukuran wektu. Sedina kuwe suwene 24 jam utawa 1.440 menit utawa 86.400 detik.

Nang pemahaman Jawa akeh werna-werna dina kuwe sing keton sekang peninggalan-peninggalan jaman kuna kaya prasasti. Ana telu jenis dina:

SaptawaraBesut

Saptawara kuwe pengerten dina sing umum/lumrah dienggo, cacaeh ana pitung (7-sapta) dina:

PancawaraBesut

Pancawara kuwe umum diarani dina pasaran utawa Peken, cacaeh ana lima(5):

SadwaraBesut

Sadwara kuwe cacaeh ana enem dina. Ahli arkeologi nduga anggwe sadwara kuwe asli sekang Jawa. Siki Sadwara wis ora dienggo maning. Nang Bali, etungan dina kiye esih dienggo.


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Artikel kiye kuwe artikel dhasar sing kudhu dipundarbèni kabeh basa.