Gedhang

Gedhang
Luxor, Banana Island, Banana Tree, Egypt, Oct 2004.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Kerajaan:Plantae/Tanduran
Divisi:Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Zingiberales
Famili: Musaceae
Genus: Musa
Jeneng jenis
  • M. acuminata
  • M. balbisiana
  • M. ×paradisiaca
    (invalid)
  • M. sapientum
    (invalid)
  • .

Gedhang iku jeneng umum tanduran terna raksasa, godhonge amba tur dawa saka suku Musaceae. Saperangan jenise (Musa acuminata, M. balbisiana, dan M. ×paradisiaca) ngasilaken uwoh konsumsi kanthi jeneng padha. Woh gedhang bisa didadekake bahan pangan amarga arupa sumber energi (karbohidrat) lan mineral, utamane kalium.