Tuduhaké menu pokok

PrakataBesut

Menungsa kuwe olih zat gizi sekang bahan panganan, ana lewih sekang 50 jenis zat gizi utama sing dibutuhaken. Kabeh zat gizi utama kuwe kudu ana ben gizi nang raga bisa seimbang. Komposisi zat gizi panganan biasane disebut nganggo wujud kandungan Protein, Asam Amino, Lemak, Asam Lemak, Karbohidrat, Vitamin, Garam Mineral karo Air.

Zat gizi ialah bahan utama pembangun raga menungsa. Zat kiye dibutuhaken kanggo pertumbuhan, mempertahankan karo memperbaiki jaringan tubuh, ngatur proses nang jero tubuh karo nyediakna energi tubuh.

Zat gizi golongan protein, lemak, karbohidrat diarani zat gizi makro, sementara vitamin karo mineral diarani zat gizi mikro.


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.