Interaksi antar lempeng divergen

PrakataBesut

Pertemuan lempeng sing divergen kiye nyebabna lempeng-lempeng begerak ming arah sing berlawanan dadi masing-masing ngadohi terus nang daerah sing ditinggalna kuwe diisi cairan magma sekang lapisan astenosfer. Kiye kedadeyane kaya nang Mid Atlantic Ridge, utamane sing nang sisi kidul antara Amerika selatan karo benua Afrika sing jarak pisahe tambah adoh.