Tuduhaké menu pokok


Kembang Mlati biasane nggo petetan , bentuk wite ngadeg wis urip sue neng daerah jawa.Neng indonesia salah siji wernane mlatai di enggo kanggo "Puspa Bangsa"utawa simbol nasional yoiku Mlati putih Jasminum sambac, Sebabe kembang mlati sing putih kue nglambangna Suci lan Murni,karo dikait-kaitna karo tradisi sekang werna wernane suku neng bangsa kie.Kembang kie,dadi petetan sing wajib nggo rambut penganten neng acara pengantenan werna-wernaning suku neng indonesia,sing paling sering ngaggo suku Jawa lan sunda

?Mlathi
Jasminum polyanthum
Jasminum polyanthum
Klasifikasi ilmiah
Kerajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Lamiales
Famili: Oleaceae
Genus: Jasminum
Spesies: J. sambac
Jeneng binomial
Jasminum sambac
(L.) Aiton

Werna-wena MlatiBesut

kurang lewih ana 200 wernaning mlati,sing wis di periksa neng ahli botani nembe ana sekitare 9,kue sing wis termasuk wernaning mlati sing wis di uri-uri neng wong umum, lan ana 8 wernaning mlati sing kanggo petetan.Akehe wernaning mlati urip neng daerah sing adoh sekang wong,contone neng alas. Wernaning mlati lan ciri-cirine sing penting kudu di ngerteni yoiku:

Wernaning mlati sing neng pulau Jawa Kurang lewih yoiku:

Galeri MlatiBesut