Kendi

Kendi kuwe salah siji perangkat kanggo ngombe utawa kanggo nampung wedang. Perangkat kiye klebu perangkat gerabah uga ana sing digawe sekang keramik.

Kendi kuwe perangkat pawon sing khas sekang tlatah Jawa ning uga dikenal nang daerah liya nang Asia kidul wetan.

Jaman gemiyen, kendi-kendi nang kraton, digawe sekang logam kuningan



bali nang:

Pawon