Tuduhaké menu pokok

Kerajaan Kalingga kuwe dibangun wong-wong keturunan salah siji kerajaan nang negara bagian Orrisa nang negeri India sing kerajaane kalah perang. Keturunan-keturunan kerajaan kuwe lantes pindah nyebar ngantek ming tanah Jawa. Ana 2 kerajaan sing dibangun keturunan India kuwe sing ana catetan sejaraeh, ialah:

  1. Kerajaan Salaknegara nang Banten
  2. Keranaan Kalingga nang sekitar Jepara

Kerajaan Kalingga nang tanah Jawa dibangun taun 640 Masehi nang daerah Keling pedhek Jepara siki.

Kira-kira taun 732 M Wangsa Sanjaya ngerobah jeneng Kalingga dadi Mataram. Dheweke dadi raja pertama Mataram Hindu sing bukotane nang Medang Kamulan.

SilsilahBesut

Ora nan catetan sapa raja pertama kerajaan Kalingga ning ana catetan nek salah siji rajane jenenge Dewa Simha.

  • Dewa Simha
    • Limwa utawa Gajayana (Kerajaan Kanjuruhan, Malang)
      • Uttejana
        • Anana

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.