Lumpang & Alu

Lumpang karo alu kuwe ya padha baen karo ciri karo muthu, kuwe perangkat sing sepasang; angger ana lumpang ning ora nana alu ya ora dadi. Lumpang gunane kanggo ngalusna barang sing mandan akeh, contone kanggo gawe glepung sekang beras. Utawa kanggo ngalusna wiji kopi sing uwis disangan, digawe bubuk kopi.

Lumpang watu
Lumpang watu jaman purba, sekang Sumatra Selatan

Lumpang ana sing digawe sekang watu, lan ana sing digawe sekang kayu sing atos. Nek alu, sing akeh digawe sekang kayu atos. Lumpang termasuk salah siji peralatan sing uwis ana mulai jaman purbakala.


bali nang:

Pawon