Tuduhaké menu pokok

PrakataBesut

Mancanegara kuwe sekabehe sing anane nang njaba negara Indonesia, nang basa Indonesia diarani "luar negeri".

Tembung kiye makna asline nang basa Jawa kuna jane "wilayah perbatesan". Wilayah perbatesan kiye jane esih bagian kerajaan ning dudu Negara Agung, utawa ringkese kuwe maksude wilayah sing tunduk ming Negara Agung. Contone, Kerajaan Mataram kuwe negara agung, lha wilayah Banyumasan kuwe ora klebu negara agung ning ngakoni tunduk ming kerajaan Mataram, dadi wilayah Banyumasan kuwe jenenge mancanegara. Angger tlatah Sunda dudu mancanegara sebab tlatah sunda kiye ora tunduk ming kerajaan Mataram.

Deleng UgaBesut


Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.