Mendoan

Mendoan yakuwé panganan sing gawene kang témpé sing diiris tipis utawa témpé khusus sing bentukké tipis terus digoréng karo glepung sing disogi bumbu rempah. Glepung sing dienggo biasané glepung beras tapi cokan dicampur karo glepung trigu. Méh kabeh wilayah Banyumas ana panganan mendoan kiyé.

Mendoan sing agi digoreng
Mendoan nggo lawuh mangan oyek

Cara gaweneBesut

BahanBesut

  • 300 g tempe, iris ½ x 5 x 7 cm
  • 75 g tepung beras
  • 1 sdm tepung sagu
  • 5 ler godhong kucai utawa godhong bawang, iris 1 cm
  • lenga nggo nggoreng

Bumbu sing dialusnaBesut

CaraneBesut

Campurna glepung karo bumbu rempah sing wis digerus. Tambahna banyu setitik titik nyambi terus diudek kosih rata. Ari padanen kurang encer, teyeng ditambaih banyu secukupe. Lebokna godong kucai, kudek-kudek kosih rata, terus tempe dicrubna siji-siji.

Goreng nganggo geni sing sedeng bae aja kegedhen (mbok geseng) kosih mateng karo kelire mandan kuning kecoklatan.

Pranala njabaBesut

mBalik ming: Panganan Banyumasan