Béda antarané révisi "Jazz"

683 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
←Mbatalaké revisi 103128 déning 118.97.12.2 (Dhiskusi)
(Ngothongaké kaca)
(←Mbatalaké revisi 103128 déning 118.97.12.2 (Dhiskusi))
[[Gambar:Tress-Jazz-in-Tygmont-AB.jpg|thumb|200px|jazz]]
Jazz iku kalebu salah sijining jenis [[musik]]. Jazz iku asline saka [[Afrika]] ing mangsa ''perbudakan'' ning Afrika. Wong Afrika mainake musik Jazz kanggo cerita lan ngentekke wektu.
Ana ing taun 1800an wong-wong saka [[Eropah]] lunga menyang [[Amerika]] nggawa jenis musik kang beda-beda. ''[[Komposer]]'' [[Afrika-Amerika]] [[Scott Joplin]] ngenalke jenis musik anyar saka wong-wong kulit ireng.
Taun 1900an [[New Orleans]] mainake ''peranan'' kang penting ana ing jagad musik Jazz ing abad ka20. Ana ing New Orleans kabeh jenis musik nyampur, kaya musik Afrika-Amerika nyampur musik Eropah lan ndadike jenis musik anyar.
1.289

besutan