Béda antarané révisi "Jazz"

38 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+interwiki)
[[Gambar:Tress-Jazz-in-Tygmont-AB.jpg|thumb|200px|jazzJazz]]
'''Jazz''' iku kalebu salah sijining jenis [[musik]]. Jazz iku asline saka [[Afrika]] ing mangsa ''perbudakan'' ning Afrika. Wong Afrika mainake musik Jazz kanggo cerita lan ngentekke wektu. Ana ing taun 1800-an wong-wong saka [[Eropah]] lunga menyang [[Amerika]] nggawa jenis musik kang beda-beda. ''[[Komposer]]'' [[Afrika-Amerika]] [[Scott Joplin]] ngenalke jenis musik anyar saka wong-wong kulit ireng. Taun 1900-an [[New Orleans]] mainake ''peranan'' kang penting ana ing jagad musik Jazz ing abad ka-20. Ana ing New Orleans kabeh jenis musik nyampur, kaya musik Afrika-Amerika nyampur musik Eropah lan ndadike jenis musik anyar.
 
Ana ing taun 1800an wong-wong saka [[Eropah]] lunga menyang [[Amerika]] nggawa jenis musik kang beda-beda. ''[[Komposer]]'' [[Afrika-Amerika]] [[Scott Joplin]] ngenalke jenis musik anyar saka wong-wong kulit ireng.
 
Taun 1900an [[New Orleans]] mainake ''peranan'' kang penting ana ing jagad musik Jazz ing abad ka20. Ana ing New Orleans kabeh jenis musik nyampur, kaya musik Afrika-Amerika nyampur musik Eropah lan ndadike jenis musik anyar.
{{stub}}
[[Kategori:Musik]]
 
[[af:Jazz]]
1.289

besutan