Béda antarané révisi "Thomas Alva Edison"

2 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
== Biografi ==
=== Masa cilik ===
Thomas Alva Edison lair nang [[Milan, Ohio]], [[Amerika Serikat]] tanggal 11 Februari 1847. Dong esih cilik nang Amerika Serikat, Edison mesti olih biji sing elek nang sekolahe. Mulane Edison banjur metu sekang sekolah lan diajaridiwulang nang ibunebiyunge dhewek nang omah. Nang omah Edison cilik teyeng maca buku-buku ilmiah wong dewasagedhe lan mulai gawe percobaan ilmiah dhewek. Dong umure 12 taun Thomas Alva Edison mulai kerja dodolan koran, buah-buahan lan kembang-gula nang sepur. Terus Edison dadi operator telegraf, dheweke pindah sekang siji kota maring kota liyane. Nang [[New York]], Thomas Alva Edison dijaluk dadi kepala mesin telegraf sing penting. Mesin-mesin kuwe ngirimna berita bisnis maring kabeh perusahaan penting nang New York.
 
=== Masa enom ===
Panganggo anonim