Béda antarané révisi "Wikipedia:Nggawe kaca anyar"

179 bèt wis dibusak ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Petunjuk kanggo gawenggawe kaca/halaman anyar.:
 
== Aturan umum ==
* Angger gawenggawe halaman anyar sangetjajal dianjurkan molainemolai sekang '''pranala (link) sing wis ana'''. (Ana sing jenenge "pranala hantu (ghost links)" utawa "pranala abhang[[abang]] (red links)" -- pranala kiye yakuwe pranala sing wis digawe sebagailan wis dadi bagian suatusalahsiji artikel ningen urung ana isi utawa penjelasane.
* KudhuKudu dieling, gawenggawe jugauga '''[[MenyajikanNyajekna konteks|menyajikannyajekna konteks]]''', sing isine sebagaikanggo pengantar singkat nang awal artikel. Aja nulis "Kiye ialah novel ketiga sekang..." -- padahal ndeyan ''Jenengan'' wis mengikuti pranala sekang novelis kondang X, padahal ndeyan pembaca liyane mbukak halaman kiye sekang halaman liyane maning.
* Pahami disit '''[[Wikipedia:Pedoman Ngawehaweh Jenengjeneng Artikelartikel|Konvensi Penamaannjenengi artikel]]''' wikipedia sedurungesedurung gawenggawe halamankaca anyar. Penamaan sing bener menjamin halaman sing ditulis mengko dikaitaken karo halaman sing ana hubungane, sekaligus kanggo menghindari perobahan jeneng mengkone.
* Halaman anyar kudhu dimulai karo kalimat sing sempurna (lengkap), aja kaya nggawe definisi nang kamus. '''Tonjolaken''' kalimat utawa kata-kata isng dadi judul nang awal artikel (umume nang kalimat pertama).