Béda antarané révisi "Basa Jawa"

243 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
merapikan artikel
c (Bot: Migrating 69 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q33549 (translate me))
(merapikan artikel)
 
* basa walikan (basa jawa prokem)
Kiye basa sing diganti aksara konsonane miturut urutan HONOCOROKO.
contone : '''DAGADU''' ( artine matamu), '''JAPE METHE''' (artine cahe dewek), lsp.
 
Saliyane kuwe, ana dialek sing didasarken tlatahe, dadi ora sekabehe dialek Jawa kuwe dimangarteni kabeh wong Jawa. Dialek-dialek kuwe miturut ahli basa : E.M. Uhlenbeck, 1964, neng bukune '''A Critical Survey of Studies on the Languages of Java and Madura''', The Hague: Martinus Nijhoff, dikelompokaken dadi 3 (telu) rumpun yaiku :
 
Kelompok nang nduwur kuwe biasa diarani basa Jawa Timuran.
 
web seni kaca www.cahayaseni.co.cc sopo sing arep tuku neng kene wae
 
== Sastra karo Tata Basa Jawa Pepak ==
* [[Pranata Cara]]
 
== Pranala luar ==
Kanggo pemahaman lewih lanjut: [http://jv.wikipedia.org/wiki/Kaca_Utama]
* [[:jv:|Wikipedia bahasa Jawa]]
 
 
10

besutan