Béda antarané révisi "Antasena"

15 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
rapekna sithik
c (rapekna sithik)
 
Sena : njaga, nguasani, kang mimpin
 
Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antasena kuwe anak ragil [[Bima]]/Werkodara. Biyunge [[Dewi Urangayu]], putrine Hyang Mintuna (dewaning iwak ing banyu tawa) ing Kisiknarmada (muarane Gangga karo [[Kali Serayu]]). Wiwit lahir urip bareng karo ibu lan simbahe. Ing gagrag Surakarta, Antasena kuwe jeneng liyane [[Antareja]] (anak pembarepe Werkudara). Nanging sayane suwe gagrag Surakarta ngadaptasi gagrag Jogjakarta saengga Antasena dadi tokoh putra ragile Werkudara. Dadi pada karo gagrag Jogjakarta, ing gagrag Surakarta putrane Werkudara ya telu, Antareja, Gatotkaca lan Antasena.
Nanging sayane suwe Gaya Surakarta ngadaptasi Gaya JOGJA saengga Antasena dadi tokoh putra ragile Werkudara. Dadi pada karo Gagrak JOGJA, ing gagrak surakarta putrane Wrkudara ya telu. Antareja, gatotkaca lan Antasena
 
Ing wayang, Antasena nyandhing Dewi Jenakawati, putrine Janaka/[[Arjuna]]. Satriya iki uga raket karo wuragile Arjuna, [[Wisanggeni]].
Satriya iki uga raket karo wuragile Arjuna, [[Wisanggeni]].
 
Antasena ora nate gelem nganggo basa krama, jujur, prasaja, lan kendel. Gandheng ibune kuwe urang, awake kebak sisik kang ora mempan dening gaman. Kadigdayane ana eneng sungute lan nduwe aji-aji Cupu Madusena sing bisa nguripke wong kang mati ing njaba takdire.
1.303

besutan