Béda antarané révisi "Buddha"

193 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
Mbatalna revisi 61673 sekang 125.163.251.80 (dopokan)
c (Bot: Migrating 69 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q7055 (translate me))
(Mbatalna revisi 61673 sekang 125.163.251.80 (dopokan))
'''Buddha''' ([[Basa Sansekerta]]: बुद्ध kuwe artine ''Wong-wing sing sadar''). Budha kuwe agama sing dibangun [[Siddhartha Gautama]].
Ana uga sing ngarani buddha kuwe artine kahanan (keadaan) tingkatan kesadaran manungsa, dudu agama. Manungsa sewise nglakoni lelaku, akhire tekan nang kahanan "pencerahan" sempurna. Angger wong wis tekan tingkatan kiye, wong/manungsa mau disebut wis dadi buddha. Dadi buddha kuwe mung istilah. Agamane apa bae, angger wis tekan "pencerahan" sempurna, dadi buddha.
 
----
 
----
--[[Astamiwa:Kontribusi pengguna/125.163.251.80|125.163.251.80]] 03:58, 18 Juni 2009 (UTC)--[[Astamiwa:Kontribusi pengguna/125.163.251.80|125.163.251.80]] 03:58, 18 Juni 2009 (UTC)
 
== Sejarah ==
26

besutan