Béda antarané révisi "Marie Curie"

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
clean up using AWB
(Removing Link FA template as it is now available in wikidata)
c (clean up using AWB)
'''Maria Skłodowska-Curie''' ({{lahirmati|[[Warsawa]], [[Polandia]]|7|11|1867||4|7|1934}}) kuwe perintis nang bidang [[radiologi]] lan menangna [[Hadiah Nobel]] ping pindho, yakuwe [[Penghargaan Nobel Fisika|Fisika]] taun [[1903]] lan [[Penghargaan Nobel Kimia|Kimia]] taun [[1911]]. Dheweke ngadegna [[Curie Institute]]. Bareng karo garwane, [[Pierre Curie]], dheweke nemokna unsur [[radium]].
 
Curie kuwe salah siji sekang setithik wong sing menangna loro Hadiah Nobel nang rong bidang. Dheweke dadi salah siji peneliti paling penting nang bidang [[radiasi]] lan efeke dadi perintis radiologi.
 
Marie Curie digedhekna nang Polandia nang keluarga guru. Jalaran krisis nang [[Polandia]], dheweke dadi mlarat lan kudu urip ngirit. Sing lewih nlangsani maning, dheweke kudu umpet-umpetan nggo sinau. Taun 1891 Marie nerusna sinaune bab Fisika lan Matematika nang Universitas Sorbonne. Seuwise dheweke lunga maring [[Paris]] nggo sekolah nang [[Universitas Sorbonne]] tembeke dheweke teleng lewih kepenak nggo nglakokna riset nganti sidane dheweke teyeng ngisolasi radium sekang laboratorium tuwane sing sederhana; kiye sing dadi awal kepopulerane.
{{Nobel Fisika}}
{{Nobel Kimia}}
{{Negara-bio-stub|Polandia}}
 
[[Kategori:Pemenang Hadiah Nobel bidang kimia|Curie, Marie]]
[[Kategori:Penemu unsur kimia|Curie, Marie]]
[[Kategori:Tokoh Perancis pemenang Hadiah Nobel]]
 
 
{{Negara-bio-stub|Polandia}}
461

besutan