Béda antarané révisi "Basa Jawa"

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
Bot Nambah R; owahan kosmetika
(→‎Dialek-dialek Basa Jawa: Ndandani salah ketik)
Tenger: Besutan punsel Besutan jaringan punsèl
c (Bot Nambah R; owahan kosmetika)
Basa Jawa kuwi akeh banget cara pituturane. Ana dialek sosial sing dibagi miturut hirarkhi soko kasar nganti alus kayata :
* ngoko
* madya
* krama
 
** [[Dialek Tegal]] (Brebes, Tegal nganthi Pemalang)
** [[Dialek Banyumas]] (Banjarnegara, Purbalingga, Cilacap, Kebumen karo Banyumas)
** [[Dialek Bumiayu]] (peralihan Tegalan karo Banyumasan)
 
Kelompok nang nduwur kuwi biasa diarani basa Jawa ngapak ngapak utawa basa penginyongan.
** [[Dialek Lumajang]]
** [[Dialek Tengger]]
** [[Dialek Banyuwangi]] (utawa disebut Basa Osing)
 
Kelompok nang nduwur kuwi biasane diarani basa Jawa Timuran.
 
{{Rintisan}}
R
 
[[Kategori:Basa]]