Béda antarané révisi "Jazz"

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
KosmetikPP
c (Bot: Migrating 109 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q8341 (translate me))
c (KosmetikPP)
 
[[Gambar:Tress-Jazz-in-Tygmont-AB.jpg|thumbjmpl|200px|Jazz]]
'''Jazz''' iku kalebu salah sijining jenis [[musik]]. Jazz iku asline saka [[Afrika]] ing mangsa ''perbudakan'' ning Afrika. Wong Afrika mainake musik Jazz kanggo cerita lan ngentekke wektu. Ana ing taun 1800-an wong-wong saka [[Eropah]] lunga menyang [[Amerika]] nggawa jenis musik kang beda-beda. ''[[Komposer]]'' [[Afrika-Amerika]] [[Scott Joplin]] ngenalke jenis musik anyar saka wong-wong kulit ireng. Taun 1900-an [[New Orleans]] mainake ''peranan'' kang penting ana ing jagad musik Jazz ing abad ka-20. Ana ing New Orleans kabeh jenis musik nyampur, kaya musik Afrika-Amerika nyampur musik Eropah lan ndadike jenis musik anyar.