Béda antarané révisi "Konfusius"

8 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
owahan
c (Bot: Migrating 191 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4604 (translate me))
c (owahan)
 
-->
 
[[Gambar:Confucius Tang Dynasty.jpg|250px|thumbjmpl|rightka|Gambaré Konfusius, sing digambar nang pelukis jenengé [[Wu Daozi]] jaman [[Dinasti Tang]] (680–740)]]
'''Konfusius''' (([[Hanzi]]: 孔夫子、孔子, [[hanyu pinyin]]: Kongfuzi、Kongzi)), atawa "''Master Kong''",<ref>Singkatane 孔子; deleng nang bagian [[#Jeneng|Jeneng]] </ref> (lair [[28 September]] [[551 SM]]&nbsp;– 479 SM)<ref>[http://plato.stanford.edu/entries/confucius/ Confucius (Stanford Encyclopedia of Philosophy), diakses tanggal07-11-2010</ref> kuwe pemikir lan filsuf sosial sekang [[Cina]] nang jamané [[Periode musim semi lan gugur]].
 
 
== Jeneng ==
[[Gambar:Confuciustombqufu.jpg|thumbjmpl|uprightlurus|KuburanéKonfusius nang [[Qufu]].]]
 
Kong Qiu (孔丘), jeneng sebutané Konfusius sing umum, kuwe kombinasi antarané jeneng keluargane (孔) lan jeneng (丘), dheweke uga olih sebutan Zhong Ni (仲尼), sing dadi jeneng kehormatané dheweke.
 
Jeneng "Konfusius" di[Latinisasi]] pertama kaliné lan diperkenalna maring [[Eropa]] nang anggota [[Serikat Yesus]] sekang [[Italia]] sing jenengé [[Matteo Ricci]]. Bentuk sejen sekang [[Romanisasi]] jeneng kuwi yaiku Kǒng Fūzǐ (atawa Kǒng fū zǐ) nek cara [[pinyin]], lan ''K'ung fu-tzu'' nek cara [[Wade-Giles]] (atawa Kung fu-tze).