Béda antarané révisi "Lempeng tektonik"

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
kosmetik
(revert vandalism)
c (kosmetik)
 
== Prakata ==
[[Gambar:Lempeng Tektonik Donya.jpg|rightka|300px|Lempeng tektonik karo arah gerake]]
[[Gambar:Tectonicplates Serret.png|thumbjmpl|300px|Tectonics plates (preserved surfaces)]]
'''Lempeng tektonik''' kuwe bagian-bagian [[kerak bumi]] sing ngambang nang lapisan lembek (kaya es krim) sing umum diarani [[astenosfer]]. Bagian-bagian lempeng kuwe masing-masing bergerak bebas mulane bisa saling gesek utawa saling desak. Gesekan utawa desakan antara lempeng kuwe sing umum marakna timbul [[lindu]] tektonik.