Béda antarané révisi "Sistem koordinat geografi"

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
kosmetik
c (Bot: Migrating 114 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q22664 (translate me))
c (kosmetik)
 
[[Gambar:WorldMapLongLat-eq-circles-tropics-non.png|thumbjmpl|450px|Peta [[Bumi]] sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)]]
 
'''Sistem koordinat geografi''' digunaake kanggo nggambarake titik posisi ing permukaan Bumi sing sesuai karo koordinat [[garis lintang]] lan [[garis bujur]].
 
[[Garis lintang]] yaiku garis vertikal sing nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisi [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sementara titik ing sisi wetan 0° diarani [[Bujur wetan]].
 
Kabeh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarake nganggo gabungan sistem pengukuran lintang lan bujur.
 
== Pranala jaba ==