Béda antarané révisi "Astronomi"

1 bèt wis dibusak ,  12 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: ps:ستورپوهنه)
'''Astronomi''' kuwe maknane "elmu lintang" ialahyakuwe elmu sing ngelibatakenngelibatakna pengamatan karo penjelasan kedaden nang luar Bumi jugauga nang atmosfer-e bumi. Elmu kiye mempelajarinyinaoni asal-usul, evolusi, sifat fisik karo kimiawi benda-benda sing bisa dideleng nang langit. Cabang elmu sing erat kaitane karo astronomi ialahyakuwe [[astrofisika]].
 
== Pembagian Miturut Subyek utawa MasalaehMasalah ==
*[[Astrometri]]: penelitian posisi benda nang langit karo perubahan posisine nganggo sistem koordinat karo [[Kinematika]] benda-benda nang [[Galaksi]] dhewek ([[Bimasakti]]).
*[[Kosmologi]]: penelitian alam semesta karo evolusine.
== Sejarah ==
 
== Deleng Jugauga ==
*[[Istilah-Istilah Astronomi]]
*[[Benda astronomi]]