Béda antarané révisi "Lenggeran"

965 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
== Babak-Babak Pagelaran Lengger ==
Urutan-urutan babak nang pagelaran Lengger:
===Babak Lenggeran===
Babak lenggeran utawa babak perkenalan kiye dimolai 2 Lengger munggah ming panggung utawa tengah lapangan, terus dikenalna maring penonton. Bar dikenalna, Lengger kuwe duduk bersimpuh menghadap para [[Penayagan]].
 
Sambi diiringi lagu ''Ricik-Ricik'' sing dinyanyikan para [[Pesinden]], Lengger molai menari sesuai karo irama [[Calung Banyumasan]], bar tampilan kuwe Lengger mlaku alon-alon (ora menari) ngelilingi arena sambi nyanyi lagu ''Sekar Gadhung'' diiringi suara kendang lan gong, lanjutane ialah lagu ''Jedandu'' (karo menari), bar kiye rampung, Lengger bersimpuh maning sambi nyanyi 1 lagu maning.
 
Lanjutane, Lengger manari maning sambi nyanyi berturut-turut lagu: ''[[Gudril]], [[Ilo Gondhang]], [[Pacul Gowang]], [[Kembang Glepang]], [[Guritan Warung Dhoyong]]'' lan liya-liyane, penonton olih munggah panggung menari bareng Lengger sambi saweran.
 
Nang Babak Lenggeran kiye mung ana tarian karo nyanyian, dadi ora nana dialog.
 
*[[Babak Lenggeran]]
*[[Babak Badhutan]]