Béda antarané révisi "Lenggeran"

1 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
 
== Sejarah ==
Nang tanahtlatah [[Jawa]], jenis tarian sing ana hubungane karo upacara kesuburan kuwe jenenge [[Tayubantayuban]].
Kesuburan sing dimaksud yakuwe kesuburan keturunan (perkawinan) karo kesuburan lemah (pertanian).
Tarian kiye jane tari pasangan sing duwe makna hubungan romantis antara wong wadon (penari [[tledhek]] utawa [[ronggeng]]) karo wong lanang ([[pengibing]]), dadi jane tayuban duwe nilai-nilai sakral nang acara-acara pernikahan karo pertanian.
Makna sakral liyane, [[tayuban]] biasa dienggo nang [[upacara Bersihbersih Desadesa]] kanggo nolak bala/malapetaka utawa kanggo sarana penyembuhan sing lagi lara (umume bocah-bocah).<br>
Sebagai [[Tariantarian Sakralsakral]], Tayubantayuban jugauga duwenduwe nilai-nilai hiburan. Nilai-nilai hiburane kiye sing berkembang ming arah sing kurang apik. Penari wadone ([[tledhek]]/[[tandhak]] utawa [[ronggeng]]) digolet sekang wadon-wadon sing berstatus rendah (umume sekang dunia pelacuran) sing bar dikon menari bisa langsung dipesen nggo ngancani.<br>
Akhire nilai-nilai sakral [[tayuban]] kalah karo nilai-nilai pelacurane.<br>
Ganu, [[lengger]] kiye cokan dipadhakna karo [[ronggeng]] padahal akeh persyaratan-persyaratan sing bersifat ritual kanggo dadi [[lengger]] sing apik, antarane: kudhu njalani [[upacara Mandimandi Midangmidang]] uga kudhu njalani [[upacara Wisudawisuda Lenggerlengger]] ndisit.
 
== Babak-Babak Pagelaran Lengger ==