Béda antarané révisi "Lenggeran"

5 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
Urutan-urutan babak nang pagelaran Lengger yakuwe:
===Babak Lenggeran===
Babak lenggeran utawa babak perkenalan kiye dimolai 2 Lenggerlengger sing munggah ming panggung utawa tengah lapangan, terus dikenalna maring penonton. Bar dikenalna, Lenggerlengger kuwe duduk bersimpuh menghadap para [[Penayaganpenayagan]].<br>
Sambi diiringi lagu ''Ricik-Ricik'' sing dinyanyikan para [[Pesindenpesinden]], Lenggerlengger molai menari sesuai karo irama [[Calungcalung Banyumasan]], bar tampilan kuwe Lenggerlengger mlaku alon-alon (ora menari) ngelilingi arena sambi nyanyi lagu ''Sekar Gadhung'' diiringi suara kendang lan gong, lanjutane ialahyakuwe lagu ''Jedandu'' (karo menari), bar kiye rampung, Lenggerlengger bersimpuh maning sambi nyanyi 1 lagu maning.<br>
Lanjutane, Lenggerlengger manari maning sambi nyanyi berturut-turut lagu: ''[[Gudril]], [[Ilo Gondhang]], [[Pacul Gowang]], [[Kembang Glepang]], [[Guritan Warung Dhoyong]]'' lan liya-liyane, penonton olih munggah panggung menari bareng Lengger sambi saweran.<br>
Nang Babakbabak Lenggeranlenggeran kiye mung ana tarian karo nyanyian, dadi ora nanalangka dialog.
 
===Babak Badhutan===
'''Badhut''' diperankan karo wong lanang, fungsine kanggo menyegarkan suasana. Badhut kudhu pinter melawak, pinter menari juga menyanyi, badhut biasane nganggo topeng badhut.<br>