Béda antarané révisi "Wikipedia:Nggawe kaca anyar"

1.186 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
 
==Cara-cara nggawe kaca anyar==
Kula nuwun.... sedulur padha, aku melu nimbrung nang kene ya... Kye aku asli keseran gang siji. Kaelah kompleke mantan lurah Pak Takwad. Arane aku Yanto, tapi akeh uga sing ngundhang aranku Jamal. Yen nggolet nggonku gampang men, nggolet bae Alyssa_foto nang gang siji keseran, ngarep Masjid Darussalam. Yen pan nggolete nggo Google Earth, golet Paguyangan arah kidul menyang Waduk Penjalin (Sing ambane 125 Ha) http://map-bms.wikipedia.org/wiki/Waduk_Penjalin Lha... neng kana katon gendheng biru arah wetan waduk.... ya kwe nggonku. Kwe bae sekedar ben kenal aku. Jere yen ora kenal ora sayang...
=== Gawe kaca anyar sekang pranala (link) sing wis ana ===
Nek kepengin miwiti kaca anyar, njenengan isa nggawe liwat ''link abang'' sing wis ana neng salah siji kaca/artikel sing wis dadi (pranala internal).
 
Sedulur padha, kye ana brita ringan nggo sedulur pada sing ana ning luar kota, luar pulau utawa luar negeri sing kangen karo kampung halamane dhewek, Patuguran Winduaji. Siki proyek Rehabilitasi Bendungan (Diaphragm Wall) tahap sing mbuh ping pirane wis mulai maning. Alat-alat berat ndueke PT. Paku Bumi wis lagi temandang gawe, ben bendungane oran bocor, ora rembes sing bisa dadi bahaya laten. Jerene tah kye ora langsung rampung sampe turen (menara). Bisane yah... siki kur nutup bagian sing wingi keloncat yaiku lor tundhagan sampe ndhuwur miskop thok. Foto-foto terbarune nusul ya, soale pengerjaane tembe tahap persiapan. Tapi yen foto-foto proyek taun wingi ana. Gelem ndeleng?
Pranala-pranala internal kuwe umume kanggo ngelengkapi artikel sing wis ana utawa sengaja disiapna kanggo mancing wong liya ngisi pranala abang/kosong kuwe.
Foto kye sing njikot anak inyong, arane Refnaldi Aditya, sekolaeh nang SD 2 Winduaji, kelas 2 Gurune waktu semana sing mulang aku laganu. Sikitah wis kelas 3, lagi mlebu awan soale SD Winduaji 2 lagi direhab telung lokal. Arane bu Umi Zaenun ngarah gampange bu Jenung. Griyane neng ngarep pasar Patuguran. Bu Jenung ya ndue Studio foto, arane Yan’s soto. Dadi Bu Jenung kwe apane Hatta Yanuar? Ya mbuh... Takon dhewek bae maring Hatta Yanuar. Dadi bu Jenung kae wis mulang putu....
 
Ngeklik tur ngisi pranala [[abang]] kaya kiye kuwe pada baen njenengan nggawe artikel anyar.
Kwe bae nggo ngobati kangene sedulur pada. Nggo tambahan, neng pinggiran waduk sisi lor, kidul kulon wis akeh penduduk sing ngapling tanah nggo padha nandhur palawija, sisi wetan tah ora. Soale yen sisi wetan anane watu. Pan ditadhuri apa? Biasa sing laganu ya yen ledheng sat pada nandhur palawija, aku mbiyen lagi esih bocah ya melu ngalami, Ya kwe berkahe proyek uga. Sikitah ora padha rebutan kapling maning, ora kaya mbien.
 
Wis kwe bae dhisit ya... salam sing wong keser. Kye e-mailku: jmudiyanto@gmail.com
Anda tentu saja dapat menciptakan pranalanya sendiri, di halaman yang bersangkutan atau di halaman indeks. Meskipun begitu, Anda sebaiknya menciptakan pranala setelah selesai menulis halaman baru, khususnya jika pranala tersebut akan menggantikan sebuah pranala yang menuju ke halaman yang sudah ada. Dalam situasi seperti ini Anda dapat menciptakan pranala tetapi jangan klik 'Simpan halaman' tetapi gunakan 'Lihat pratayang' dahulu (agar dapat memastikan bahwa link tersebut bekerja).
Ngampura yah.. mbokan ana salah pituturku.
 
Perlu diperhatikan juga bahwa pranala-pranala pada halaman yang bersangkutan membuat navigasi antar halaman menjadi lebih nyaman, dan juga membuat orang mengetahui adanya halaman baru tersebut.
 
===Ngaawe kaca anyar sekang URL===
1

besutan