Organisasi sukarelawan bencana: Béda antarané révisi

148 bèt wis ditambahake ,  16 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Tidak ada ringkasan suntingan
== Prakata ==
'''Organisasi Sukarelawan Bencana''' kuwe organisasi sing ngimpun wong-wong sing sanggup [[sukarela]] mangkat kapan baen ming daerah tangga sing kena bencana. Organisasi kiye kudu ana tur dibangun nang kabeh wilayah/daerah molai tingkat RT, RW, desa/kelurahan, kecamatan, kabupaten/kota uga propinsi. Organisasi ora nganggo pengurus organisasi, ora nganggo ketua, ora duwe atasan, ora nganggo koordinasi dadi bener-bener per individu.
 
== Anggota ==
Organisasi kuwe kudu duwe perangkat-perangkat pelengkap antarane:
*Perangkat standar, antarane: tali/tambang, linggis, golok/bendo, lampu senter, lilin, [[perangkat PPPK]].
*Perangkat tambahan, antarane: handpone/HT, pit/montor pit, [[pelampung]], kompor, wajan lyy.
 
== Tugas ==