Béda antarané révisi "Basa Jawa"

35 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
bot Menambah: mg:Fiteny javaney; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: mg:Fiteny javaney; kosmetik perubahan)
|11
|-
| valign="top"|[[Rumpun Basa]]<br />[[Klasifikasi]]:
|[[Austronesia]]<br />
&nbsp;[[Melayu-Polinesia]]<br />
&nbsp;&nbsp;[[Melayu-Polinesia Kulon]]<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;[[Sundik]]<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;'''Basa Jawa'''
|-
'''Basa Jawa''' dadi kontributor paling gedhe kanggo pengembangan Basa Indonesia. Sanajan dudu basa resmi nang pemerentahan, Basa Jawa kuwe duwe pengaruh ketimbang basa-basa liyane kayata nang kosakata karo istilah-istilah sing niasane cokan nganggo istilah Jawa.
 
== Dialek-dialek Basa Jawa ==
Basa Jawa kuwe akeh banget cara pituturane. Ana dialek sosial sing dibagi miturut hirarkhi sekang kasar ngantek alus dadi :
* ngoko
web seni kaca www.cahayaseni.co.cc sopo sing arep tuku neng kene wae
 
== Sastra karo Tata Basa Jawa Pepak ==
* [[Sastra Jawa]]
* [[Aksara Jawa]]
{{Rintisan}}
 
[[Kategori:Basa]]
 
[[Kategori:Basa Daerah]]
[[Category:Basa]] [[Category:Basa Daerah]] [[Category:Basa Jawa]] [[Category:Budaya Jawa]]
[[Kategori:Basa Jawa]]
[[Kategori:Budaya Jawa]]
 
[[af:Javaans]]
[[lij:Lengua giavaneise]]
[[lt:Javiečių kalba]]
[[mg:Fiteny javaney]]
[[ms:Bahasa Jawa]]
[[nl:Javaans]]
6.823

besutan