Béda antarané révisi "Mata angin"

13 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
bot Mengubah: sq:Anët e horizontit; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: he:רוחות השמים)
c (bot Mengubah: sq:Anët e horizontit; kosmetik perubahan)
== Prakata ==
'''Mata angin''' kuwe pedoman kanggo nentokna arah. Kiye umum dienggo kanggo kegiatan sing ana hubungane karo [[navigasi]] karo [[peta]].
# Arah [[Lor]] (0°)
# Arah [[Lor-Wetan]] (45°): Anane kuwe antara lor karo wetan
# Arah [[Wetan]] (90°)
# Arah [[Kidul-Wetan]] (135°): Anane kuwe antara kidul karo wetan
# Arah [[Kidul]] (180°)
# Arah [[Kidul-Kulon]] (225°): Anane kuwe antara kidul karo kulon
# Arah [[Kulon]] (270°)
# Arah [[Lor-Kulon]] (315°): Anane kuwe antara lor karo kulon
Perangkat sing umum dienggo kanggo nentokna arah mata angin kiye umume diarani [[kompas]].
 
 
== Arah Liya ==
* [[Tengen]]
* [[Kiwe]]
* [[Duwur]]
* [[Ngisor]]
* [[Sisi]]
 
== Deleng Uga ==
* [[Arah Kiblat]]
 
 
[[sk:Svetová strana]]
[[so:Afarta jiho]]
[[sq:DrejtimetAnët kardinalee horizontit]]
[[sr:Стране света]]
[[sv:Väderstreck]]
6.831

besutan