Béda antarané révisi "Basa Indonesia"

Gedhéné ora owah ,  11 taun kepungkur
c
r2.5.2) (bot Mengubah: bjn:Bahasa Indonésia; kosmetik perubahan
c (r2.5.2) (bot Mengubah: bjn:Bahasa Indonésia; kosmetik perubahan)
 
== Sejarah ==
[[Basa melayu]] kuna guwe ora mukur dienggo nang zaman [[Sriwijaya]], soale nang Jawa Tengah (Gandasuri) ditemokna prasasti ana tulisan taun 832 M karo nang Bogor ya ditemokna prasasti ana tulisane taun 942 M sing ngganggo basa Melayu kuna. Jerene pas zaman [[Sriwijaya]] basa [[Melayu]] dienggo go basa kabudayan, yakuwe buku pelajaran Agama Budha. [[Basa Melayu]] uga dienggo nggo basa penghubung karo suku liyane nang Nusantara karo nggo basa wong dodolan. Basa Indonesia urip lan nyebar sekang Melayu sing jaman gemiyen wis dienggo nggo basa penghubung, ora mukur nang kepuloan nang nusantara, tapi nang Asia Tenggara. Pas guwe, para wong enom sekang werna-werna pelosok [[Nusantara]] kumpul, terus ngasilna ikrar, yakuwe (1) Bertumpah darah yang satu, tanah Indonesia, (2) Berbangsa yang satu, bangsa Indonesia, dan (3) Menjunjung bahasa persatuan, bahasa Indonesia. Ikrar guwe jenenge [[Sumpah pemuda]].
[[Basa Melayu]] kepenak ditampa nang Masyarakat Nusantara nggo basa penghubung antar pulo, antarsuku, antarbangsa, karo antar kerajaan. Mergane basa Melayu ora ngenal duwur ngisor, dadi pas nggo sepadha-padha. Basa Melayu sing dienggo nang Nusantara nang pertumbuhe dipengaruhi nang corak budaya daerah. Basa melayu nyerep kosakata kang werna-werna basa, sing utama sekang basa Sanskerta, Basa Persia, Basa Arab, lan Basa-basa Eropa.
[[bcl:Bahasa Indonesia]]
[[bg:Индонезийски език]]
[[bjn:Bahasa IndonesiaIndonésia]]
[[bn:ইন্দোনেশীয় ভাষা]]
[[br:Indonezeg]]
6.831

besutan