Organisasi sukarelawan bencana

PrakataBesut

Organisasi Sukarelawan Bencana kuwe organisasi sing ngimpun wong-wong sing sanggup sukarela mangkat kapan baen ming daerah tangga sing kena bencana. Organisasi kiye kudu ana tur dibangun nang kabeh wilayah/daerah molai tingkat RT, RW, desa/kelurahan, kecamatan, kabupaten/kota uga propinsi. Organisasi ora nganggo pengurus organisasi, ora nganggo ketua, ora duwe atasan, ora nganggo koordinasi dadi bener-bener per individu.

AnggotaBesut

Anggota organisasi kiye kudu dijukut sekang wong-wong (lanang wadon) sing sanggup/mampu tur sukarela. Anggotane dibagi dadi unit-unit satuan, antarane:

PerangkatBesut

Organisasi kuwe kudu duwe perangkat-perangkat pelengkap antarane:

  • Perangkat standar, antarane: tali/tambang, linggis, golok/bendo, lampu senter, lilin, perangkat PPPK.
  • Perangkat tambahan, antarane: handpone/HT, pit/montor pit, pelampung, kompor, wajan lyy.

TugasBesut

PelatihanBesut