Paribasan Jawa

(Dialihna sekang Paribasa Jawa L)

Paribasa Jawa



A B C D E G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ABesut

  • Adhang-adhang tetese embun
  • Adigang, adigung, adiguna
  • Agama ageming aji
  • Aja dumeh wong gedhe
  • Aja nggolet wah, mbok dadi obah
  • Aji godhong garing
  • Ajining diri dumunung aneng lathi, ajining raga ana nang busana
  • Alon-alon waton kelakon
  • Ambeg parama arta
  • Ana catur mungkur
  • Ana daulate ora ana begjane
  • Ana gula ana semut
  • Anak polah bapak kepradah
  • Angon mangsa
  • Angon ulat ngumbar tangan
  • Asu belang kalung wang
  • Asu gedhe menang kerahe
  • Asu marani gepuk
  • Asu rebutan balung
  • Ati bengkong olih oncong

BBesut

  • Baladewa ilang gapite
  • Banyu pinerang
  • Bathang lelaku
  • Bathok bolu isi madu
  • Becik ketitik, ala ketara
  • Belo melu seton
  • Bubuk oleh leng
  • Busuk ketekuk, pinter keblinger

CBesut

  • Canting Jali
  • Car cor kaya kurang janganan
  • Cathok gawel
  • Cebol nggayuh lintang
  • Cecak nguntal empyak
  • Cedhak kebo gupak
  • Cincing-cincing meksa klebus
  • Criwis cawis

DBesut

  • Dahwen ati open
  • Desa mawa cara, negara mawa tata
  • Diweih ati nggrogoh rempela
  • Dom sumuruping banyu
  • Dudu sanak dudu kadang, angger mati melu kelangan
  • Dudutan lan aculan
  • Durung pecus keselak besus
  • Duwur kudung ngisor warung

EBesut

  • Eman-eman ora keduman
  • Emban cinde emban siladan
  • Embat-embat celarat
  • Emprit abuntut bedhug
  • Endas gundul dikepeti
  • Enggon welut didoli udhet
  • Entong jarake
  • Esuk dhele sore tempe

GBesut

  • Gagak nganggo laring merak
  • Gajah alingan suket teki
  • Gajah elar
  • Garang garing
  • Golek molo
  • Gupak pulute ora mangan nangkane

IBesut

  • Idhu geni
  • Idhu didilat maning
  • Ing ngarsa sung tuladha, ing madya mangun karsa, tut wuri andayani
  • Iwak mlebu wuwu

JBesut

  • Jajah desa milang kori
  • Jalma angkara mati murka
  • Jalma limpat seprapat tamat
  • Jamur ing mangsa katiga
  • Jaran ketiban empyak
  • Jarit lawas nang sampiran
  • Jati ketlusuban luyung
  • Jer basuki mawa beya
  • Jujul wuwul

KBesut

  • Kacang ora ninggalna lanjarane
  • Kadang konang
  • Kalah cacak menang cacak
  • Kandhang langit kemul mega
  • Kebat kliwat gancang pincang
  • Kebo bule mati setra
  • Kebo ilang, tombok kandang
  • Kebo kabotan sungu
  • Kebo nusu gudel
  • Kelacak kepathak
  • Kendel ngringkel, dhadhag ora godag
  • Kependem Pakem
  • Kesandung ing rata, kebentus ing tawang
  • Keton kaya cempaka sewakul
  • Kuthuk marani sunduk
  • Kutuk nggendhong kemiri

LBesut

  • Ladak kecengklak
  • Lahang karoban manis
  • Lali karo barute
  • Lambe setumang kari samerang
  • Lanang Kemangi
  • Legan golet momongan
  • Lumpuh ngideri jagad

MBesut

  • Matang tuna numbak luput
  • Maju tatu mundur ajur
  • Meneng widoro uleran
  • Menthung koja keno sembagine
  • Merangi tatal
  • Mikul dhuwur, mendhem jero
  • Mowo coro mowo rupo
  • Mrojol selaning garu
  • Mulat sarira angrasa wani, rumangsa melu andarbeni, wajib melu angrukebi

RBesut

  • Rawe-rawe rantas, malang-malang putung
  • Rebut balung tanpa isi
  • Rindik asu digithik

YBesut

  • Yitna yuwana lena kena
  • Yiyidan mungging rampadan
  • Yoga anyangga yogi
  • Yuwana mati lena

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z