Philip Jaisohn

Philip Jaisohn lan Seo Jae-pil(Korea:서재필, Mandarin:徐載弼, lair 7 Januari 1864 – seda 5 Januari 1951 dong umure 86 taun) kuwe aktivis perlawanan lan Politisi , wartawan, ilmuwan, prajurit Korea Selatan. nickname iki Songjae(송재; 松齋) lan Ssang-gyeong(쌍경; 雙慶), Cina name iki Yun-kyong(윤경; 允卿).

Philip Jaisohn, 1884

taun 1897, piyambakipun ngedegaken saka Club sawijining(독립협회, 獨立協會) lan Club Sepuluh ewu wong(만민공동회, 萬民共同會), kawitan NGO Korea Selatan lan ngedegaken saka newspaper kawitan News sawijining(독립신문, 獨立新問).

Pranala jabaBesut