Tuduhaké menu pokok

Nggawe kaca multikolom kuwe prinsipe padha karo nggunakna tabel. Cithakan-cithakan sing dinggo yakuwe:

  1. Manual
  2. Otomatis

Cara nganggoBesut

Conto nggunakna cithakan manual sing gampangBesut

Nggo ngasilna 2 kolom:

{{col-begin}}
..
{{col-break}}
..
{{col-end}}

Contoh dari sintaks di atas dapat dilihat penggunaannya di artikel Kota Bandung (2 kolom) dan Sahabat Nabi (3 kolom).

Conto nggo 2 kolomBesut

Cithakan {{col-2}} langsung ndefinisikna ambane kolom 50%, cara nganggone yakuwe:

{{col-begin}}
{{col-2}}
...
{{col-2}}
...
{{col-end}}

Conto nggo 3 kolomBesut

Cithakan {{col-3}} langsung ndefinisikna ambane kolom 33,3%, cara nganggone yakuwe:

{{col-begin}}
{{col-3}}
...
{{col-3}}
...
{{col-3}}
...
{{col-end}}

Conto nggo 4 kolomBesut

Cithakan {{col-4}} langsung ndefinisikna ambane kolom 25%, cara nganggone yakuwe:

{{col-begin}}
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-end}}

Conto nggo 5 kolomBesut

Cithakan {{col-5}} langsung ndefinisikna ambane kolom 20%, cara nganggone yakuwe:

{{col-begin}}
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-end}}

Conto nggo 6 kolomBesut

Cithakan {{col-6}} langsung ndefinisikna ambane kolom 16,67%, cara nganggone yakuwe:

{{col-begin}}
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-end}}

Conto nggo nggunakna cithakan otomatisBesut

Cithakan {{col}} sing diwenehi parameter jumlah kolom sing dikepengina otomatis mbagi tulisan nang ngisor cithakan kuwe dadi hingga {{col}} dadi X bagiyan sing dikepenginna:

{{col|3}}
...
{{end-col}}

Otomatis mbagi tulisan nang antara keloro cithakan kuwe dadi 3 kolom

Deleng ugaBesut