Kota Surakarta

(Dialihna sekang Surakarta)
Kota Surakarta
Lambang Kota Surakarta.jpg
Lambang Kota
Sesanti: "---"
(Makna): "---"
Gambar:Lokasi Surakarta.jpg
Dina Dadi: ---
Walikota: ---
Luas: --- km² / --- ha
Kecamatan: --- Kecamatan, --- Kelurahan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- --- Ribu
+/- --- Ribu/ km²
Suku: Suku Jawa, Suku Tionghoa lyy.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Budha karo Kong Hu Cu
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (---)
Situs web resmi: Situs Web Resmi

Surakarta, uga disebut Solo atawa Sala, kuwe kota sing letake nang propinsi Jawa Tengah, Indonesia sing penduduke 503.421 jiwa (2010) lan kepadatan penduduke 13.636/km2. Kota sing luase 44 km2 iki jejeran karo Kabupaten Karanganyar lan Kabupaten Boyolali nang sisi lor, Kabupaten Karanganyar lan Kabupaten Sukoharjo nang sisi wetan lan kulon, Kabupaten Sukoharjo nang sisi kidul.[1]. Sisi wetan kota iki dilewati kali sing diabadikna dadi salah sijining lagu keroncong, Bengawan Solo. Bareng kambi Yogyakarta, Solo kuwe pewarise Kerajaan Mataram sing dipecah tahun 1755.

Isi

GeografisBesut

PemerentahanBesut

Jumlah kecamatan nang kota Surakarta ana ---, dibagi dadi --- Kelurahan.

Ekonomi & SosialBesut

Panganan & PlesiranBesut

LiyaneBesut

ReferensiBesut

Pranala JabaBesut

Situs Web Resmi

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Propinsi Jawa Tengah