PrakataBesut

Tripitaka kuwe Kitab Suci Agama Budha sing ditulis nganggo basa Pali, isine yakuwe:

  1. Vinaya Pitaka
  2. Sutta Pitaka
  3. Abhidhamma Pitaka

Tripitaka sing ditulis nganggo basa Sansekerta isine:

  1. Avatamsaka Sutra.
  2. Lankavatara Sutra.
  3. Saddharma Pundarika Sutra.
  4. Vajracchendika Prajna Paramita Sutra (Kim Kong Keng), karo liyane.

SejarahBesut

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.