Wikipedia:Kesalahan umum Wikipedia

Wikipedia kuwe proyek barengan kanggo wujudna ensiklopedia sing paling lengkap neng kabeh basa dunia, termasuk Basa Banyumasan, kumpulane wong sing tertarik mbangun ensiklopedia sing apik tur berkualitas dhuwur nganggo semangat saling ngormati. Neng ngisor iki ana contoh kesalahan umum sing perlu di hindari :

Ngawe...Besut

  • Artikel Otobiografi utawa artikel sing isine nyritakna awake dhewek. Rika dudu wong sing pas nggo nulis artikel sing netral tentang awake dhewek. Monggo nulis datane rika secukupe neng Kaca panganggone rika, tapi, ora usah nglebokna resume panjenengan neng Wikipedia, senajan kuwe neng kaca panganggone panjenengan dhewek.
  • Artikel kantore panjenengan, sebab panjenengan bakal angel bersikap netral. Angger perusahaan nggone panjenengan kerja patut nggo ditulis neg Wikipedia, ben wong sejen sing nulisna, atawa panjenengan teyeng njaluk lewat Permintaan Artikel.
  • Entri kamus, jalaran wikipedia kuwe dudu kamus, tapi ensiklopedia. Ana situs Wiktionary kanggo ngisi/nggawe kamus.
  • Artikel sing terlalu pendek
  • Artikel sing njlimet kaya karya ilmiah, jalaran nyalahi kebijakan riset asli.

Mbusek...Besut

Kebangeten...Besut

Serius banget...Besut