Wikipedia:Takon

Artikel asliné nganggo basa Inggris : [1]. Nyuwun pangapura nék sebagian pranala ming artikel-artikel pitakonan nang ngisor kiyé urung tersedia, ésih diterjemahna, kesuwun.

Lembar kiyé isiné kumpulan pitakonan sing cokan muncul (FAQ).

Apa Jané Wiki?Besut

Wiki kuwe kumpulan halaman-halaman wéb sing bisa deobah, detambaih, degenahna sapa baén kapan baén, termasuk kaca/lembar sing agi dewaca siki, priwé carané ? gari nge-klik "obah" nang bagian nduwur. Angger kepéngin njajal ndisit mangga njajal nang kothak njajal. Konsép karo piranti lunak Wiki degawé/deprogram dening Ward Cunningham.

Apa Jané Wikipédia?Besut

Wikipedia kuwe proyek nggo mbangun ensiklopédi sing kompréhénsif tur gratisan. Nang Wikipedia akéh pengetahuan / ilmu nggo nambah wawasan.

Kenangapa Desebut Wikipédia?Besut

'Wikipedia' jané singkatan sekang 'Wiki' karo 'ensiklopedia'.

Apa Jané Tujuan Wikipédia?Besut

Tujuan Wikipedia kuwe nggo nyiptakna ensiklopédi gratis --- ensiklopédi sing paling gedhe tur paling lengkap. Tujuan kiyé ora gampang dilakoni, butuh wektu suwé karo kerjasama kabeh pihak sing tertarik termasuk Jenengan.

Sapa Sing Bertanggungjawab bab isi Wikipedia?Besut

Wikiwan lan Wikiwati, utawa anggota-anggota Wikipédia. Wikipédia jané kerjasama kabéh pihak sing gelem ngawéh kontribusi nang bagian-bagian isiné.