Kanggo pasukan Jerman dong masa Jerman Nazi sing jenenge Schutzstaffel, deleng pasukan SS.


ß – uga disebut Eszett, Scharfes S, Straßen-S, Buckel-S, Ringel-S, Rucksack-S utawa Dreierles-S yakuwe salah siji aksara ligatur sing dienggo nang penulisan basa Jerman, kecuali nang Swiss.

Asal-muasal ligatur ß.

Aksara kiye nglambangna swara /s/ utawa nang tulisan "ss" utawa "sz". Nek aksara kiye ora ana dadine aksara "s" sing detulis ping pindo teyeng dienggo.


Huruf kapitalBesut

 
Bentuk kapital.

Tembe wiwit taun 2006 aksara kapital kanggo eszett "diresmikna". Senajan eszett ora tau ana nang ngarep tembung, penulisan judul sing nganggo aksara gedhe/kapital kabeh maraih ana pihak sing njaluk/kepengin anane bentuk kapital kiye.

Cithakan:Aksara-stub