Basa Jerman

Legal status of German in the world.svg
Legal status of German in Europe.svg

Basa Jerman kuwe klebu rumpun basa Jermanik kulon, sing dituturna nang Jerman, Austria, Swiss, lan mayoritas wong Luxemburg lan Lichtenstein. Basa Jerman kiye uga dituturna sebage basa daerah/lokal nang Italia lor, Belgia wetan, wilayah Alsace lan Lorraine nang Prancis, lan Jutland kidul nang Denmark.