Ankylosaurus
Ankylosaurus.jpg
Ankylosaurus
Klasifikasi Ilmiah
Regnum: Animalia/Sato Kewan
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Ordo: Ornithischia
Genus: Ankylosaurus

PrakataBesut

Ankylosaurus kuwe dinosaurus sing duwe perlindungan alami, nang awake akeh duri-duri gede sing landep. Kewan purba kiye nduwe 4 sikil, sing mburi lewih gede, gulune cendhek, duwe tengkorak sing amba ning otake cilik, ora imbang karo tengkorake. Kewan kiye diarani Ankylosaurus dening Barnum Brown taun 1908.

UkuranBesut

Masa UripBesut

Ankylosaurus kuwe jenis ankylosaurids terakhir uga sing paling gede. Uripe nang akhir jaman Cretaseus kuwe kira-kira 70 - 65 juta taun gemiyen. Ankylosaurus uga karo kabeh dinosaurus liyane (kecuali bangsa manuk) kuwe punah dong jaman Cretaceus-Tersier utawa ± 65 juta taun gemiyen (waca: Teori kepunahan dinosaurus).

Penemuan FosilBesut

Fosil Ankylosaurus ditemokna nang negara bagian Montana (Amerika Serikat) karo nang Alberta (Kanada) ning jejak-jejak kewan kiye jere uga ana nang wilayah Sukre (Bolivia).

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Dinosaurus