Tuduhaké menu pokok

Isi

PrakataBesut

Dinosaurus kuwu kewan reptil sing uripe jutaan taun gemiyen tegese nang jaman mesozoikum. Kewan sing urip nang jaman prasejarah kiye ora kabeh diarani/dianggep dinosaurus.

Ukuran FisikBesut

Ukuran fisik kewan kiye werna-werna, ana sing raksasa ana uga sing cilik seukuran ayam. Sing ukurane raksasa dawane bisa ngantek 30 meter, dhuwure bisa ngantek 15 meter. Sing ukurane raksasa-raksasa kuwe antarane:

JenisBesut

Deleng UgaBesut

PunahBesut

Kewan purba kiye punah bar bumi ditabrak salah siji asteroid gedhe pisan, kedaden kuwe kira-kira 65 juta taun gemiyen ning teori kepunahan dinosaurus kiye esih dadi bahan argumentasi.

Pranala JabaBesut

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming: Kewan Purbakala