Tuduhaké menu pokok

Basa Thai kuwe basa resmi sing dituturna nang negara Thailand. Basa Thai kuwe bagian sekang basa Tai, lan klebu rumpun basa Tai-Kadai sing dituturna nang wilayah Thailand, Laos, lan daerah Cina kidul. Basa kiye jane dikira-kira pertama muncul nang daerah Hainan, sing siki klebu wilayah Cina kidul-wetan.