Batik Banyumasan

PrakataBesut

Batik Banyumasan yakuwe produk industri tekstil kerajinan rakyat Banyumasan sing duwe motif khas tur dadi salah siji jenis utawa corak batik Jawa.

Pusat ProduksiBesut

Pusat produksi batik Banyumasan yakuwe nang:

Motif BatikBesut

Motif batik Gumelem Banjarnegara sing terkenal yakuwe:

Motif batik khas Tegal sing terkenal antarane:

Motif Batik Bentarsari, Salem - Brebes sing terkenal antarane:

Industri batik Banyumasan siki mandan redup merga kalah soal pengelolaan (utamane manajemen usaha) karo batik wetanan. Masa jaya batik Banyumasan yakuwe sekitar taun 1965-an nganti 1970-an.

Siki Pemerintah-Pemerintah Daerah Kabupaten wis molai berusaha mbantu para pengrajin uga usaha-usaha batik Banyumasan misale ngwajibna pegawai Pemda nganggo batik dina-dina tinentu.

motif batik cirebonan

- mega mendung
- kapal kompeni
- putri cina

motif batik banyumas lainnya - keladi - babon angrem - teratai