Banyumas

Kota Banyumas
Kabupaten
Kabupaten Banyumas
Luas
---
Penduduk
---
Kecamatan
1
Desa/Kelurahan
---/---

PrakataBesut

Banyumas kuwe jeneng kota (cilik) nang kabupaten Banyumas. Ganu kota kiye dadi ibukota Kabupaten Banyumas ning dong taun 1935 ibukota kabupatene dipindah ming kota Purwokerto merga saben taun kebanjiran.

Sisa-sisa kota Banyumas dadi ibukota kabupaten esih keton banget utamane angger ndeleng bangunan-bangunan nang komplek Kawedanan, uga bangunan-bangunan kuna sing dibangun nganggo gaya Arsitektur Landa. Siki kota kiye cokan diarani kota tuwa Banyumas utawa kota pensiunan.

Mangga Deleng UgaBesut