Buddha

Isi

PrakataBesut

Buddha (Basa Sansekerta: बुद्ध kuwe artine Wong-wing sing sadar). Budha kuwe agama sing dibangun Siddhartha Gautama. Ana uga sing ngarani buddha kuwe artine kahanan (keadaan) tingkatan kesadaran manungsa, dudu agama. Manungsa sewise nglakoni lelaku, akhire tekan nang kahanan "pencerahan" sempurna. Angger wong wis tekan tingkatan kiye, wong/manungsa mau disebut wis dadi buddha. Dadi buddha kuwe mung istilah. Agamane apa bae, angger wis tekan "pencerahan" sempurna, dadi buddha.

SejarahBesut

Agama Buddha kuwe lair nang Nepal, pencetuse yakuwe Siddhartha Gautama utawa Gautama Budha.

Golongan-GolonganBesut

KItab-KitabBesut

AliranBesut

LiyaneBesut

Pranala JabaBesut