Cerita pendek

Cerkak utawa cerita cekak yakuwe bentuk prosa naratif fiktif. Cerita cekak cenderung padhet tur langsung nuju maring tujuane ketimbang karya-karya fiksi liyane sing lewih dawa, kaya novella (cara pengertian moderen) lan novel. Merga singkate, cerita-cerita cekak sing sukses ngandelna teknik-teknik sastra kaya tokoh, alur, tema, basa, lan insight kanthi lewih jembar ketimbang fiksi sing lebih dawa. Ceritane bisa dadi pirang-pirang jenis.